İçeriğe geç

Şirinceye Hangi Mevsimde Gidilir

Şirince’ye ne zaman gidilir?

Ayrıca köye çok yakın olan Efes Antik Kenti, Meryem Ana Kilisesi, Hadrian Tapınağı ve Selçuk Kalesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Şirince’de Akdeniz iklimi hakim olduğundan kışlar ılık ve yağışlı, yazlar ise kurak ve sıcaktır. Bu nedenle kış aylarında da güzel Şirince’yi ziyaret edebilirsiniz.

Şirince’de denize girilir mi?

Şirince, İzmir ilinde turistik bir yerdir; ancak iç kesimlerde yer alan bir yerleşimdir. Her gün denizi seven tatilciler, günübirlik turlarla Şirince’yi ziyaret edebilirler. Şirince’de konaklayanlar için en yakın plaj Pamucak Plajı’dır.

Şirince neyi meşhur?

Meyve şaraplarını tadabilir/satın alabilirsiniz. Şirince’nin neyle ünlü olduğu sorusuna verilecek ilk cevap şüphesiz meyve şaraplarıdır. Günümüze kadar Rum halkının kültürünü yansıtan şarapçılık, Şirince köyünde nüfus tamamen dağılmış olmasına rağmen devam etmiştir.

Şirince hangi günler açık?

Pazar günleri hariç her gün gidebilirsiniz.

Şirince gitmeye değer mi?

Şirince, Ege’nin en önemli turistik beldelerinden biridir. İzmir’in Selçuk ilçesinde yer almaktadır. Şirince, İzmir’e 83 km, Selçuk ilçesine ise 8 km uzaklıktadır. Antik medeniyetlerin yaşadığı şehirde, bu medeniyetlere ait önemli tarihi eserler günümüzde hala korunmaktadır.

Şirince şarap ne kadar?

Şirince’de üretilen şaraplar hem yurt içinde hem de yurt dışında beğenilmektedir. Şirince’de üretilen şarapların fiyatları şarabın kalitesine, çeşidine, türüne ve yılına göre değişmektedir. Genel olarak Şirince şaraplarının fiyatları 200 ile 500 TL arasında değişmektedir.

Şirince köyü olayı nedir?

İzmir Şirince Köyü Dünya gündemine oturan köy, kendilerine Mavi Enerji Grubu adını veren bir grubun, Maya takvimine göre kıyametin 21 Aralık 2012’de kopacağına ve sadece İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince ile Fransa’nın Bugarach köyünün etkilenmeyeceğine inanmasıyla dikkat çekiyor.

Efes ile Şirince arası kaç km?

ŞİRİNCE’YE NASIL GİDİLİR Şirince, İzmir’in Selçuk ilçesinde, Selçuk’a 8 km, Efes Antik Kenti’ne 12 km, Kuşadası’na 30 km, İzmir’e ise 85 km uzaklıkta yer almaktadır.

Şirince’de şarap tadımı ücretli mi?

En önemlisi şarap tadımlarının ücretsiz olması.

Şirince’de hangi dizi çekildi?

Seven Ne Yapmaz, MF Yapım imzalı, ilk bölümü 6 Eylül 2017’de yayınlanan, Bora Onur yönetmenliğinde ATV’de yayınlanan aşk ve romantizm türündeki Türk televizyon dizisidir. Başrollerini Yusuf Çim ve Seren Şirince üstlenmiştir.

Şirince’de şelale var mı?

Bugün bile muhteşem güzelliğiyle şelale, o dönemin en kaliteli su kaynağı olan Şirince ve çevresinden gelen suyun içerisinde keşfedilmeyi beklemektedir.

Şirince köyünün özelliği nedir?

Şirince’de bağcılık ve zeytinciliğin yanı sıra şeftali, incir, elma ve ceviz de yetiştirilmektedir. Şirince köyünde iki adet harap Rum kilisesi bulunmaktadır. Köyün en önemli özelliği hiçbir evin diğer evin manzarasını engellememesidir.

Şirince’ye kışın gidilir mi?

İzmir merkeze yaklaşık bir saat uzaklıkta bulunan ve İzmir halkının yılın her döneminde kahvaltı için sıklıkla tercih ettiği Şirince köyünü ziyaret edebilirsiniz.

Şirince hangi mevsimde gidilir?

Bölge yaz aylarında çok sıcak olduğundan, bahar ayları ve yaz sonu, sıcaktan bunalmadan tüm bu kültürel değerleri gezmek için en iyi zamanlardır. Bu aylarda denize girmek de mümkündür… Şirince, Selçuk’a 8 km uzaklıktadır… Selçuk’tan İzmir yönüne doğru gittiğinizde sağ tarafta Şirince tabelasını göreceksiniz.

Şirince’de ne alınır?

Şirince’den kendinize ve sevdiklerinize Kapalıçarşı’dan bir şeyler almadan dönmemenizi öneririz. Şirince’de ne alınır diye sorarsanız size mürver şurubu, zeytinyağı ve incir öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir