Karakola şikayet verdikten sonra ne olur?
Polise şikayette bulunulduktan sonra, polis şikayeti inceleyecek ve delil toplayacaktır. Suçlanan kişi delil vermek üzere çağrılabilir. Delil toplama ve soruşturma süreci devam edecektir. Şikayet ciddi ise, savcı dosyayı inceleyebilir ve cezai işlem başlatmaya karar verebilir.
Suç duyurusunda bulunduktan sonra ne olur?
Suç duyurusunda bulunduktan sonra Cumhuriyet Savcılığı bir suç işlenip işlenmediğini araştırır. Suç işlendiği tespit edilirse Cumhuriyet Savcılığı soruşturma açar ve yargılama devam eder. Herkesin yasal hakları olduğunu ve suç duyurusunda bulunmanın bu hakları kullanmanın önemli bir parçası olduğunu unutmayın.
Şikayet edildikten sonra ne olur?
Kanunda bir suçun kovuşturulmasının şikâyete bağlı olduğu açıkça belirtilmediği sürece, suç resen savcı tarafından soruşturulur. Arabuluculuk/tahkim uygulamasının kapsamı, soruşturulması ve kovuşturulması şikâyete konu olan tüm suçları da kapsar.
Şikayet çekildikten sonra ne olur?
Şikâyet reddedilirse; soruşturma soruşturma aşamasında sona erer ve dava kovuşturma aşamasında düşürülür. Ancak şüpheli veya sanık bu feragati kabul etmek zorunda değildir ve yargılanmak ve beraat etmek istediği veya başka bir nedenle davadan vazgeçemez.
Şikayetten kaç gün sonra soruşturma açılır?
İtiraz süresi: İtiraz süreniz 6 aydır. Buna göre yetkili kişi, soruşturması ve kovuşturması rapora bağlı olan suçu 6 ay içinde bildirmezse, soruşturma veya kovuşturma yapılamaz.
Savcılık ne kadar sürede ifadeye çağırır?
Bir kişinin ifade vermeye çağrılması kararı zorlama altında verilmişse, savcının celp süresi 24 saattir. Kişinin bu süre içinde hazır bulunması gerekir.
İfade verdikten kaç gün sonra mahkeme olur?
Polise ifade verdikten sonra kaç gün içinde dava açılır? Şüpheli ifade verdikten sonra, kendisine karşı dava açma zorunluluğu yoktur. Ancak, ifadeden sonra savcı şüphelinin suç işlediğine ikna olursa, ortalama 3 ila 6 ay içinde dava açar ve dava açar.
Hakkımda şikayet varsa ne olur?
Hakkınızda bir şikayette bulunulduysa, soruşturma şikayetçinin polis karakoluna veya savcılığa gidip şikayetçi olarak ifade vermesiyle başlar. Soruşturmayı yürüten kolluk kuvvetleri daha sonra savcı adına ifadenizi alır.
Rahatsız eden birini savcılığa verince ne olur?
Soruşturma başlatma: Cumhuriyet savcısı delilleri inceleyerek soruşturma başlatabilir. Cezai işlem: Soruşturma sonucunda suçlu kişiye karşı cezai işlem başlatılabilir. Koruma kararı: Cumhuriyet savcısı suçlu kişiye sizinle iletişime geçmesini yasaklayan bir koruma kararı çıkarabilir.
Birini ihbar edenin kimliği açıklanır mı?
İhbarda bulunan kişinin kimliği kesinlikle gizli tutulacaktır.
Şikayet asılsız çıkarsa ne olur?
İşlenmediğini bildiği bir suçu, işlenmiş gibi yetkili makamlara ihbar eden veya bir soruşturmanın kolaylaştırılması amacıyla işlenmemiş bir suç hakkında delil veya emare uyduran kimse, üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Birinin beni şikayet ettiğini nasıl anlarım?
Hakkınızda bir soruşturma yürütülüp yürütülmediğini sorumlu savcılıktan öğrenebilirsiniz. Alternatif olarak, tanık olarak çağrıldığınızda veya soruşturma hakkında bilgilendirildiğinizde bilgilendirilebilirsiniz.
Savcı her şikayete dava açar mı?
Şikâyet üzerine veya şikâyet şartı olmaksızın başlatılan kamu davasında, savcı şikâyette bulunmaya yetkilidir. Savcı suç şüphesini yeterli görürse kamu davası açar ve iddianame düzenler.
Hangi suçlar kamu davasına dönüşür?
Hangi suçlar cezai kovuşturmaya tabidir? Kamu davası açılabilmesi için belirli suçların işlenmiş olması gerekir. Kovuşturmanın kapsamına örneğin, ihmalkar bedensel zarar, cinsel saldırı, basit ama kasıtlı bedensel zarar, güveni kötüye kullanma, yalan yere yemin etme ve kamu düzenini bozma gibi tüm suçlar dahildir.
Şikayet edilen kişiye ne denir?
Başka bir deyişle, “şikâyetçi” şikâyetçiyi; suçtan zarar gören ve suçun mağduru olan kişiyi ifade eder.
Karakola yapılan şikayet nasıl takip edilir?
Vatandaş Portalı Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına sahip tüm vatandaşlarımız; adli, idari yargı ve kolluk kuvvetlerinde müdahil oldukları dosyaları, Vatandaş Portalı’na giriş yaparak (e-devlet şifrenizle) takip edebilirler.
Emniyette ifade verdim sonra ne olacak?
Cumhuriyet Başsavcılığına İfade Verdikten Sonra Yapılacak İşlem Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelinin ifadesini aldıktan sonra, kişi hakkında yakalama emri düzenleyerek adli kontrol kararı verirse veya serbest bırakılmasına karar verirse, şüpheliyi Frieden ceza infaz kurumuna sevk eder.
Hakkımda şikayet varsa ne olur?
Hakkınızda bir şikayette bulunulduysa, soruşturma şikayetçinin polis karakoluna veya savcılığa gidip şikayetçi olarak ifade vermesiyle başlar. Soruşturmayı yürüten kolluk kuvvetleri daha sonra savcı adına ifadenizi alır.
Karakolda ifade ne kadar sürer?
Beyanname verme süresi kanunen belirli bir zaman dilimiyle sınırlı değildir. Ancak kolluk kuvvetleri şüpheli/sanığın beyanını makul bir zaman dilimi içinde tamamlamakla yükümlüdür. Bu süre araştırılan olayın karmaşıklığına, sorulacak soru sayısına ve şüpheli/sanığın sağlık durumuna göre değişebilir.