İçeriğe geç

Sgkya Şikayet Nasil Yapilir

SGK şikayet edince ne olur?

Ancak ALO 170 Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi aracılığıyla bildirim yapılması halinde SGK yasal işlem başlatacaktır. Ayrıca CİMER’e gelen şikâyetler ve CİMER’in SGK’ya bildirmesi üzerine sigortasız olduğu iddia edilen işçilerin çalıştırıldığı işyerlerine SGK müfettişleri görevlendirilecektir.

SGK ihbar edenin kimliği açıklanır mı?

170 Muhalif kişinin kimliği açıklanacak mı? 170 İhbar Hattı’na yapılan bildirimler, ihbarı yapan kişinin kimlik bilgilerinin alınmasıyla başlar. İhbar eden kişinin kimlik bilgileri kolluk kuvvetleri tarafından gizli tutulacak ve üçüncü taraflara açıklanmayacaktır.

SGK ile ilgili şikayetler nereye yapılır?

Sosyal Sigortalar KurumuÇalışma ve Sosyal Sigorta İletişim Merkezi “ALO 170” Bu hizmeti kullanabilmeniz için aşağıda listelenen kimlik doğrulama yöntemlerinden size uygun olanı kullanarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir.

Sigorta şikayeti nasıl yapılır?

Bir işverenin sigortasız işçi çalıştırdığı tespit edilirse, bu hususa ilişkin şikâyet; ALO 170, CİMER ve işverenin yerleşik olduğu il ve ilçedeki Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı aracılığıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezine başvurulması suretiyle yapılabilir.

181 şikayet edince ne olur?

Şikayetçi anonim kalmak istese bile şikayeti Alo 181 müşteri temsilcisi tarafından kayıt altına alınacaktır. Kaydedilen şikayetler daha sonra ÇŞİDB’nin ilgili birimine iletilecektir. Şikayetler alındıktan sonraki üç (3) iş günü içerisinde kayıt altına alınacaktır.

Alo 170 hangi konularda yardımcı olur?

Örneğin, çalışanın maaşının düşük olduğu ortaya çıkarsa, bunu kanıtlayan maaş belgelerini saklayarak ALO 170’e başvuruda bulunabilir. İsminin gizli kalmasını istediğini belirterek rapor tutabilir. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun gereklerine uymayan işyerleri, çalışanlara bildirildikten sonra araştırılacaktır.

Birini ihbar edenin kimliği açıklanır mı?

Muhaliflerin kimliği en üst düzeyde gizlilikle ele alınacaktır. Vatandaşlarımızın desteği bize suçla mücadelede büyük bir güç vermektedir.

CİMER’e şikayet edince ne olur?

Başvuruda şikâyet edilen kişi veya makam, daha üst bir makam veya kurumun denetim makamı tarafından incelenecek ve bu makam başvuruya cevap verecektir. Şikâyetin yöneltildiği kişi veya idari makamın başvuruya cevap vermesi mümkün değildir.

Hangi durumlarda ihbar verilmez?

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’nin 1997/16463 E., 1997/20047 K. sayılı kararına göre, emeklilik, askerlik veya evlilik sebebiyle iş sözleşmesi sona ererse ihbar süresi aranmaz. İşçinin ölümü halinde ihbar süresi aranmaz. İş Kanunu md. 24 uyarınca işçinin haklı nedenle feshi halinde ihbar süresi aranmaz.

SGK şikayetleri kaç günde sonuçlanır?

İletişim merkezimize gelen tüm çağrılara uzmanlarımız doğrudan yanıt vermekte ve talepler ilk görüşmede sonuçlandırılmaya çalışılmaktadır. Çağrılara hemen yanıt verilemediği durumlarda kurum ve kuruluşlarımız ile hemen iletişime geçilmekte ve taleplere en geç 72 saat içinde yanıt verilmektedir.

Alo 176 nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı İletişim Merkezi Alo 176, Bakanlığımızla ilgili vatandaşlarımızdan, yerli ve yabancı turistlerimizden gelen her türlü bilgi, öneri ve şikayetlere cevap vermektedir.

Cimer’e SGK nasıl şikayet edilir?

Çağrı merkezini arayarak başvuru işlemleri hakkında bilgi alabilir, başvurularınızın durumu hakkında bilgi alabilir ve idari danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. CİMER Çağrı Merkezi’ne 0312 590 20 00 / 0 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

170 ihbar edenin kimliği açıklanır mı?

170 İhbarcının kimliği açıklanacak mı? İhbar eden kişinin kimliği kolluk kuvvetleri tarafından korunacak ve asla üçüncü taraflara açıklanmayacaktır.

SGK’dan siz işçi çalıştırmanın cezası ne kadar?

Bu durumun tespiti halinde, işyerinde sigortasız işçi çalıştıran işverene, işçinin bir ay süreyle sigortasız çalıştırılması halinde 2024 yılı tutarında 20.516 TL idari para cezası verilmesi gerekmektedir. Bu para cezasının verilmesi için 10 yıllık zamanaşımı süresi öngörülmüştür.

Sigortayı kime şikayet edebilirim?

Sigorta şirketlerini nereye şikayet edebilirim sorusunun cevabı Sigorta Tahkim Komisyonu’na başvurmaktır.

SGK kaç yıl geriye dönük inceleme yapar?

Hizmet tespit davası kaç yıl geriye gider? İşveren tarafından aylık katkı payı ve fayda belgeleri verilmeyen veya istihdamı tespit edilemeyen sigortalılar, şikâyet tarihinden itibaren 5 yıl içinde faydalarının tespitini talep edebilirler.

SGK’dan siz işçi çalıştırmanın cezası ne kadar?

Bu durumun tespiti halinde, işyerinde sigortasız işçi çalıştıran işverene, işçinin bir ay süreyle sigortasız çalıştırılması halinde 2024 yılı tutarında 20.516 TL idari para cezası verilmesi gerekmektedir. Bu para cezasının verilmesi için 10 yıllık zamanaşımı süresi öngörülmüştür.

Sigorta şirketini kime şikayet edebilirim?

Sigorta şirketlerini nereye şikayet edebilirim sorusunun cevabı Sigorta Tahkim Komisyonu’na başvurmaktır.

İş yerini hangi konularda şikayet edebilirim?

Özellikle, iş hukuku alacakları olarak adlandırılan; işyerinin genelini ilgilendiren ücret, fazla mesai ücreti, hafta tatili ücreti, genel tatil ve genel tatil ücreti, BES/OKS kesintisi başvuruları, iş sözleşmeleri, ücretli yıllık izin vb. konularda davacı işçi ve işyerinin tamamı…

Tavsiyeli Bağlantılar: Sindirim Sistemini En Hızlı Ne Çalıştırır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Masaj Yapan Escort