Kuyruk sokumu ağrısı için hangi doktora gitmeliyim?
Kuyruk sokumu ağrısının durumu Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü tarafından kararlaştırılır. Uzman gerekirse sizi başka bir servise yönlendirebilir.
Kuyruk sokumu röntgende belli olur mu?
Muayene ayrıca diğer olası bozuklukların değerlendirilmesini de gerektirebilir. Batık kıllar gibi bulaşıcı hastalıklardan ayırt etmek önemlidir. Bazı hastalarda, röntgenler kuyruk sokumu kemiğinin eğriliğini gösterir. Ancak, hastaların en az yarısında röntgende herhangi bir anormallik görülmez.
Kuyruk sokumu muayenesi nasıl yapılır?
Muayene sırasında doktor hastanın kuyruk sokumuna elle dokunabilir. Kuyruk sokumuna parmakla basıldığında ağrı oluşursa, kuyruk sokumu hastalığı şüphesi vardır. Bazı durumlarda, anal muayene gerekebilir ve doktor kuyruk sokumu kemiğinin durumunu ve iç organlarla ilişkisini kontrol edebilir.
Kuyruk sokumu hasarı nasıl anlaşılır?
Kuyruk sokumu bölgesinde iltihap veya tümör olup olmadığını kontrol etmek için X-ışını manyetik rezonans görüntüleme (MRG) ve bilgisayarlı tomografi (BT) gibi yöntemler kullanılır. Manyetik rezonans görüntüleme en sık kullanılan görüntüleme prosedürüdür ve kemik kırıkları, çatlaklar, yaralanmalar ve çevre dokularda hasar olup olmadığını gösterir.
Otururken kuyruk sokumu ağrısı neden olur?
Oturma: Özellikle uzun süreler boyunca sağlıksız pozisyonlarda oturmak kuyruk sokumu ağrısına neden olabilir. Aşırı kilolu veya çok zayıf olmak: Aşırı kilolu kişiler otururken kuyruk sokumuna daha fazla baskı uygular. Aşırı zayıfsanız, bu kemiği koruyan yağ miktarı düşük olabilir.
Boyun ve omuz ağrısı için hangi bölüme gidilir?
En çok sorulan sorulardan biri boyun ağrısı için hangi bölüme gidileceğidir. Boyun ağrısı için en sık ziyaret edilen iki bölüm fizyoterapi ve rehabilitasyon ve beyin, sinir ve omurilik cerrahisi bölümleridir. Bu bölümdeki doktorlar genellikle boyun ağrısı konusunda deneyimli ve uzmanlaşmıştır.
Kuyruk sokumu tedavi edilmezse ne olur?
Bu durum tedavi edilmezse, kuyruk sokumundan sürekli akıntıya neden olur. Bu bölgede genellikle kötü kokulu döküntüler görülür ve bu bazen apse oluşumuna yol açabilir. Bazen ağrılı apseler meydana gelir.
Kuyruk sokumu emarı neden çekilir?
Kuyruk sokumu bölgesinde iltihap veya tümör olup olmadığını belirlemek için röntgen, manyetik rezonans görüntüleme (MRG) ve bilgisayarlı tomografi (BT) gibi görüntüleme teknikleri kullanılır. Bu teknikler arasında en çok tercih edilen görüntüleme yöntemi manyetik rezonans görüntülemedir.
Kuyruk sokumu elle düzeltilir mi?
Kuyruk sokumu, özellikle yere düştüğünde kırılabilir veya bükülebilir ve çevreleyen dokuda ödem oluşabilir. Kuyruk sokumunda bir bükülme veya kırık varsa, bu rektal parmak prosedürüyle hemen düzeltilebilir.
Kuyruk sokumu kaydığı nasıl anlaşılır?
Kuyruk sokumunuzun kaydığını nasıl anlarsınız? Kuyruk sokumu kayması, düşme veya travmadan sonra kuyruk sokumu bölgesinde şiddetli ağrı, sınırlı hareket ve bazı durumlarda otururken veya eğilirken rahatsızlık ile karakterizedir. Kayma meydana geldiğinde, ağrı basit hareketlerle bile artabilir.
Kuyruk sokumu ameliyat edilir mi?
Kuyruk sokumu kırıklarının tedavisinde akla ilk gelen şey cerrahidir. Kuyruk sokumu kemiğinin tamamının veya bir kısmının çıkarılmasını içeren bu işlem olan koksigoplasti, yalnızca tedaviye yanıt vermeyen hastalara uygulanır. En yaygın kullanılan yöntem fizik tedavi ve ağrı kesicidir.
Kuyruk sokumu ağrısına hangi ilaç iyi gelir?
Ağrı ve şişliği azaltmak için ibuprofen gibi steroid olmayan bir anti-inflamatuar ilaç alın. Oturarak geçirdiğiniz süreyi azaltın. Oturmanız gerekiyorsa öne doğru eğilin. Kasları gevşetmek ve ağrıyı azaltmak için sıcak bir banyo yapın.
Kuyruk sokumu hangi doktor bakar?
Kuyruk sokumunuzda ağrı hissederseniz, öncelikle ortopedi bölümüne gitmeniz önerilir. Omurganızda veya duruşunuzda sorun varsa, ortopedi cerrahınızın reçete ettiği tedavilerle ağrı hafifletilebilir.
Kuyruk sokumu kırıldığını nasıl anlarız?
Kuyruk sokumu kırığının belirtileri arasında otururken artan ağrı, hassasiyet, şişlik, oturma zorluğu, bağırsak hareketleri ve cinsel ilişki sırasında ağrı bulunur. Tanı, röntgen ve BT taramaları kullanılarak yapılır. Çoğu kırık dinlenme, buz ve ağrı kesicilerle iyileşir, ancak ciddi vakalarda ameliyat gerekebilir.
Düşme sonrası ağrı nasıl geçer?
Tedavi dinlenme, kompresyon, yükseltme ve iltihap giderici ilaçların kullanımını içerir. Yaralanmanın akut evresinde şişliği azaltmak için buz kullanılabilir. Ağrı ve şişlik devam ederse, enjeksiyon gerekebilir. Enfeksiyondan kaynaklanan bursit durumunda, doktorunuz antibiyotik kullanımını önerebilir.
Beyin ve sinir cerrahisi kuyruk sokumuna bakar mı?
Direkt röntgen görüntüsünde boyun, kalça, sırt ve kuyruk sokumu omurları ile kalça eklemlerindeki kaymalar, kırıklar veya çatlaklar da tespit edilebilir.
Kuyruk sokumu ağrısına hangi ilaç iyi gelir?
Ağrı ve şişliği azaltmak için ibuprofen gibi steroid olmayan bir anti-inflamatuar ilaç alın. Oturarak geçirdiğiniz süreyi azaltın. Oturmanız gerekiyorsa öne doğru eğilin. Kasları gevşetmek ve ağrıyı azaltmak için sıcak bir banyo yapın.
Belden bacağa vuran ağrı için hangi doktora gidilir?
Bel ve kalça ağrısı için hangi doktora görünmelisiniz? Bel ve kalça ağrısı, ortopedi, travmatoloji ve fizyoterapi alanlarındaki doktorların ilgi duyduğu konulardır. Belden başlayıp kalçaya ve bacağa yayılan ağrı da beyin cerrahları tarafından değerlendirilebilir.
Kuyruk sokumu kayması nasıl düzeltilir?
Kuyruk sokumu yer değiştirmesi için etkili bir çözüm olarak fizyoterapi programları bireysel konseptte kullanılabilir. Yaş ve cinsiyete, fiziksel özelliklere, boy-kilo endeksine ve çeşitli faktörlere dayalı fizyoterapi egzersizleri ile sağlıklı bir yaşama geri dönebilirsiniz.